Hem » Mer om Mikael

Mer om Mikael

Idrott:

Mikael har ägnat stor del av sitt liv åt aktivt idrottande inom flera idrotter som simning, vattenpolo, boxning, längdskidåkning, 5-kamp, fallskärmshoppning och flera på elitnivå med landslagsuppdrag och flera mästerskapstitlar som SM, NM, VM och världsrekord

mikael-lundstrom-coaching

Marin 5-kamp – i landslaget 1988-96. Sex NM-Guld i lag. Tre VM varav två segrar i lag. Vattenpolo – SM Guld som tonåring och reservmålvakt i juniorlandslaget. Boxning – Distrikts- och landskapsmästare. Obesegrad. Samtliga vinster i 1:a eller senast 2:a ronden. Fallskärmshoppning – 4-manna formation. Ett SM-guld och ett SM-brons. Världsrekordinnehavare i största nations storformation 1998.  Längdskidåkning – Motionär med flera Vasalopp och Öppet spår.  

 

Yrken:

Mikael genomförde värnplikten som Attackdykargruppchef vid Kustjägarskolan och blev uttagen till yrkesofficer, där han tjänstgjorde i tio år, de sista tre åren som chef för attackdykarutbildningen. Därefter rekryterad till Fallskärmsjägarskolan där han var ställföreträdande plutonchef under två år. Därefter rekryterades Mikael till specialförbandet SSG där han tjänstgjorde i tio år som operatör, kurschef för blivande operatörer, kurschef för blivande stabspersonal, instruktör i strid, fallskärmstjänst, arktisk och marin miljö, livvaktstjänst, underrättelseofficer i stab, mission manager och säkerhetschef. Mikael har ledarskapserfarenheter som chef för enheter på 6 personer till närmare 200.

Mikael har haft utlandsuppdrag till länder som bl.a. Kosovo, Afghanistan, Georgien, Indonesien samt ett flertal Afrikanska länder som DR Kongo, Liberia, Uganda, Etiopien mfl.

De senaste tretton åren har Mikael tjänstgjort som koncernsäkerhetschef i en Europa koncern med över 4 500 medarbetare och 14 dotterbolag inom en bred mångfald av olika branscher, utmaningar, förändringsledning, kulturuppbyggnad, organisationsutveckling, ledarutveckling, utlandsprojekt och säkerhetsplanering, där Mikael i huvudsak supportat koncernledning och ledningsgrupper i dotterbolag med utveckling av säkerhet, utbildning samt skapat krisorganisation och övat krisledningsgrupper. De senaste fyra åren som organisationsutvecklare, med utveckling av chefer, ledare och grupper inom ledarskap, medarbetarskap, företagskultur, kommunikation, effektivare möten samt partnering- och samverkansledare inom stora/komplexa bygg-/infrastrukturprojekt.