Hem » Mer om Mikael

Mer om Mikael

Idrott:

Mikael har ägnat stor del av sitt liv åt aktivt idrottande inom flera idrotter som simning, vattenpolo, boxning, längdskidåkning, 5-kamp, fallskärmshoppning och flera på elitnivå med landslagsuppdrag och flera mästerskapstitlar som SM, NM, VM och världsrekord

mikael-lundstrom-coaching

Marin 5-kamp – i landslaget 1988-96. Sex NM-Guld i lag. Tre VM varav två segrar i lag. Vattenpolo – SM Guld som tonåring och reservmålvakt i juniorlandslaget. Boxning – Distrikts- och landskapsmästare. Obesegrad. Samtliga vinster i 1:a eller senast 2:a ronden. Fallskärmshoppning – 4-manna formation. Ett SM-guld och ett SM-brons. Världsrekordinnehavare i största nations-storformation 1998.  Längdskidåkning – Motionär med flera Vasalopp och Öppet spår.  

Mikael har även verkat som tränare/ledare/instruktör inom gymnastik, simning, vattenpolo, boxning och fallskärmshoppning.

Yrken:

Mikael genomförde värnplikten som Attackdykargruppchef vid Kustjägarskolan och blev uttagen till yrkesofficer, där han tjänstgjorde i tio år, de sista tre åren som chef för attackdykarutbildningen. Därefter rekryterad till Fallskärmsjägarskolan där han var ställföreträdande plutonchef under två år. Därefter rekryterades Mikael till specialförbandet SSG där han tjänstgjorde i tio år som operatör, kurschef för operatörsutbildningen, instruktör i strid, fallskärmstjänst, arktisk och marin miljö, livvaktstjänst, underrättelseofficer i stab, mission manager och säkerhetschef. Mikael har ledarskapserfarenheter som chef för såväl små enheter på 5-6 personer till närmare 200.

Mikael har haft utlandsuppdrag till länder som bl.a. Kosovo, Afghanistan, Georgien, Indonesien samt ett flertal Afrikanska länder som DR Kongo, Liberia, Uganda, Etiopien mfl.

De senaste elva åren har Mikael tjänstgjort som koncernsäkerhetschef i en Europa koncern med över 3800 medarbetare och 14 dotterbolag inom en bred mångfald av olika branscher, utmaningar, förändringsledning, kulturuppbyggnad, organisationsutveckling, ledarutveckling, utlandsprojekt och säkerhetsplanering, där Mikael i huvudsak supportat koncernledning och ledningsgrupper i dotterbolag med risk, säkerhet, utbildning samt skapat krisorganisation och övat krisledningsgrupper. De senaste två åren som organisationsutvecklare, med utveckling av chefer, ledare och grupper inom ledarskap, medarbetarskap, företagskultur, kommunikation, effektivare möten samt partnering- och samverkansledare inom stora/komplexa bygg-/infrastrukturprojekt.

Föräldraskap:

Mikael har en unik erfarenhet som förälder och ensam vårdnadshavare till sitt barn med omfattande erfarenhetsbank att dela med sig av till andra och med erfarenhet av processer med skola, socialtjänst och domstolar mfl.

Förluster och sorg:

Mikael har erfarit flera tragiska dödsfall av närstående som arbetskollegor och medmänniskor och har därigenom lärt sig förhålla sig till liv, död och sorg på ett sätt som sannolikt kan utgöra värde och gott stöd för andra.

Internationell och kulturell förståelse:

Mikael är född finlandssvensk i Vasa i Finland, dvs med svenska som modersmål och med de båda ländernas kulturer väl integrerade. Yrkesmässiga omfattande utlandsuppdrag i krävande miljöer har medfört en unik mångfald och erfarenhet av olika kulturer och etniciteter från olika delar av världen, liksom nära relationer till människor med bred internationell och kulturell härkomst. Detta har medfört en stor internationell och kulturell förståelse för Mikael som på ett betydande sätt utgör värde vid ökad integration och krav på förståelse i mänskliga relationer privat och yrkesmässigt.

Riskfyllda och krävande yrkesroller:

Mikaels tjänstgöring som attackdykare, fallskärmsjägare, operatör i specialförband,  tjänstgöring utomlands och i stridssituationer med stor livsfara och livvakt med ansvar för Sveriges högsta militära chefers utlandsresor till högriskländer, där rädsla, självförtroende, ansvar, ledarskap, integritet, etik och moral och egen och andras personliga kompetens, färdighet och förmåga varit avgörande. Mikael tillför perspektiv, förståelse och stöd till andra utifrån sina egna yrkesutmaningar.

Intressen:

Mikael har ett stort intresse för vistelse i naturen. Han älskar att vistas i skärgård eller på havet, vid rodret på en segelbåt eller i en kajak. Mikael är en hängiven jägare och har med sin jakthund en stor passion för jakt på Björn, men även på Älg och Vildsvin. Fotografering och matlagning ligger honom varmt om hjärtat. Motionsidrott i olika former anpassat efter årstid som längdskidåkning, rullskidor, simning, gym, boxning eller ett yogapass. Reser gärna utomlands för sol, värme, god mat samt upplevelse av praktfull natur och kultur. Ett livsmål är att börja dansa Argentinsk tango.